Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g iogurte natural
- 150 g água
- 2 c. chá de açúcar
- 1 c. chá de sal
-
5
g fermento de padeiro seco
lub 20 g fermento de padeiro fresco - 200 g farinha de centeio
- 180 g farinha tipo 65
- Azeite q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 6299 kJ / 1507 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 309 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de centeio e aveia
1h 30min
Pão de iogurte
1h 25min
Pão de centeio e noz
1h 25min
Pão com gérmen de trigo e passas
55min
Pão de azeitonas
1h 20 min
Pão norueguês
55min
Pão da terra
1h 35 min
Cacetinhos de centeio
1h 30min
Pãezinhos integrais com noz e muesli
40min
Pão de espelta e trigo sarraceno
1j 55 menit
Pãezinhos de cereais
2h
Pão de forma integral
2h