Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo emmental
- 300 g cenoura cortada em pedaços
- 400 g bolbo de aipo cortado em cubos
- 2 dentes de alho
- 35 g azeite
- 2 c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 4 pés de tomilho, só as folhas
- 200 g água
- 500 g brócolos, só os floretes
- 250 g ervilhas descongeladas
- 200 g queijo-creme
- 100 g natas
- 20 g mostarda
- 1 ovo
- 10 g fécula de batata
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 865 kJ / 207 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couve-flor gratinada com natas e coentros
40 min
Legumes no forno com bacon e croutons
1 godz. 5 min
Strogonoff de legumes
30 min
Timballo no forno com curgete sem glúten
1 Std. 15 Min
Empadão de legumes
1j
Crumble de frango e legumes
2j
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1j
Fritata de brócolos e fiambre no forno
50 menit
Quiche de legumes e tomate cereja
1j
Pudim de massa e legumes
1h 10 min
Legumes no forno com molho de queijo e ervas
1j
Massa gratinada com couve-de-bruxelas e bacon
50 menit