Huhn in Curry-Erdnuss-Sauce mit grünem Spargel und Zuckerschoten (Thailand)

Huhn in Curry-Erdnuss-Sauce mit grünem Spargel und Zuckerschoten (Thailand)

3.9 411 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Paprika edelsüß und etwas mehr uim Würzen
    ½ EL
  • Sojasauce
    70 g
  • Sesamöl, geröstet
    15 g
  • Hähnchenbrustfilet in Würfeln (3 cm)
    600 g
  • grüner Spargel längs halbiert (dicke Stangen geviertelt), schräg in 3 cm Stücke geschnitten
    250 g
  • frischer Ingwer in dünnen Scheiben
    30 g
  • Koriander abgezupft
    ½ Bund
  • Erdnüsse, geröstet, gesalzen
    200 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Rapsöl
    50 g
  • Geflügelfond
    300 g
  • rote Currypaste (max. 10 g)
    1 geh. TL
  • Limettensaft
    40 g
  • Zucker
    1 Prise
  • Zuckerschoten
    150 g
  • Salz
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 681 kcal / 2848 kJ
Białko 54 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 7.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...