Gazpacho

Gazpacho

4.6 146 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 porzioni

Składniki

  • 600 g di pomodori maturi in quarti
  • 100 g di peperone rosso a tocchi (3-4 cm)
  • 100 g di peperone giallo a tocchi (3-4 cm)
  • 150 g di cetrioli a rondelle
  • 100 g di cipolla rossa in quarti
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino piccante fresco
  • 50 g di aceto di mele
  • 3 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 60 g di cubetti di ghiaccio
  • 8 crostini di pane a cubetti (1 cm)
  • 8 foglioline di basilico fresco lavate ed asciugate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 3.3 g
Kalorie 640 kJ / 153 kcal
Tłuszcz 6.6 g
Błonnik 6.6 g
Węglowodany 21.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...