Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di pomodori maturi in quarti
- 100 g di peperone rosso a tocchi (3-4 cm)
- 100 g di peperone giallo a tocchi (3-4 cm)
- 150 g di cetrioli a rondelle
- 100 g di cipolla rossa in quarti
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco
- 50 g di aceto di mele
- 3 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di cubetti di ghiaccio
- 8 crostini di pane a cubetti (1 cm)
- 8 foglioline di basilico fresco, lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 640 kJ / 153 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Błonnik
- 6.6 g
Alternatywne przepisy
Hummus di ceci
9 godz. 20 min
Gazpacho indiano
2j 10 menit
Gazpacho di carote
10 min
Gazpacho di pomodoro e gamberi
2h 25min
Gazpacho con ciliegine di bufala
15min
Gazpacho di pomodoro e basilico
15min
Gazpacho feta e cetrioli
1h 10min
Gazpacho alle pesche e cipolla rossa di Tropea
1h 10min
Tzatziki
20 min
Gazpacho prosciutto e melone
2j 10 menit
Guacamole Tex-Mex
5min
Salsa guacamole
10 min