Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g di porri a pezzi
- 50 g di cipolla a pezzi
- 40 g di burro a pezzi
- 450 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 800 g di brodo vegetale
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 200 g di panna acida (crème fraîche)
- crostini di pane q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 720.8 kJ / 172.2 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1896 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle
1h
Zuppa di baita
45min
Crema di pomodoro
30min
Vellutata di mais
20min
Chili con carne
1h 20min
Zuppa di broccoli e formaggio cheddar in pangotta
50min
Zuppa di avocado e pomodoro
40min
Crema di broccoli e Gorgonzola con crostini integrali
40min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50min
Porri in crema delicata
35min
Zuppa di cipolle alla francese in crosta di sfoglia
1h 30min
Zuppa di peperoni rossi e zucchine
55min