Vellutata di porri e patate

Vellutata di porri e patate

4.2 72 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 450 g di porri a pezzi
  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 40 g di burro a pezzi
  • 450 g di patate pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 800 g di brodo vegetale
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 200 g di panna acida (crème fraîche)
  • crostini di pane

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1896 mg
Białko 3.9 g
Kalorie 720.8 kJ / 172.2 kcal
Tłuszcz 5.7 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 27.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...