Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g di porri a pezzi
- 50 g di cipolla a pezzi
- 40 g di burro a pezzi
- 450 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 800 g di brodo vegetale
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 200 g di panna acida (crème fraîche)
- crostini di pane q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 720.8 kJ / 172.2 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1896 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle
1 Std.
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 min
Zuppa di baita
45 Min
Mercimek corbasi (Crema di lenticchie rosse)
45 Min
Porri in crema delicata
35 Min
Vichyssoise
6h
Borscht
25min
Crema di pomodoro
30 min
Zuppa di broccoli e formaggio cheddar in pangotta
50 min
Purè di pastinaca al profumo di arancia
50 min
Gnocchetti de gris
30 min
Condimento al Gorgonzola alla maniera Usa
10 Min