
Urządzenia i Akcesoria
Sernik jogurtowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz.
16 porcji
Składniki
Ciasto
-
masła o temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy100 g
-
cukru110 g
-
biszkoptów okrągłych180 g
Masa jogurtowa
-
jajek5
-
soli1 szczypta
-
jogurtu naturalnego wykonanego w TM750 g
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki250 g
-
kaszy manny40 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego10 g
-
proszku do pieczenia1 płaska łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
233.8 kcal /
978.2 kJ
Białko
5.4 g
Tłuszcz
14.8 g
Węglowodany
20.1 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
176.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE JOGURTY
9 Przepisów
Polska
Polska