Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 100 g masła, o temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
- 110 g cukru
- 180 g biszkoptów, okrągłych
Masa jogurtowa
- 5 jajek
- 1 szczypta soli
-
750
g jogurtu naturalnego, wykonanego w TM
lub 750 g jogurtu naturalnego - 250 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
- 40 g kaszy manny
- 10 g ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 978.2 kJ / 233.8 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 20.1 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 176.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto Rafaello
8h 30min
Sernik z mascarpone na zimno (bez cukru)
4u. 30min
Sernik bananowy
7 godz. 55 min
Ciasto z truskawkami
8h 30min
Sernik jogurtowy z brzoskwiniami
15h
Sernik gotowany
7h 40min
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2 godz.
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 godz. 20 min
Tort truskawkowo-serowy
2hod. 50min
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 Std. 10 Min
Ciasto ananasowe bez pieczenia
6h 30min
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4u. 30min