
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 100 g masła o temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
- 110 g cukru
- 180 g biszkoptów okrągłych
Masa jogurtowa
- 5 jajek
- 1 szczypta soli
-
750
g jogurtu naturalnego wykonanego w TM
lub 750 g jogurtu naturalnego - 250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
- 40 g kaszy manny
- 10 g ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 233.8 kcal / 978.2 kJ
- Białko
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Węglowodany
- 20.1 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Sód
- 176.2 mg