Urządzenia i Akcesoria
Brioche buns with cheese
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
14 piece
Składniki
Brioche buns
-
full cream milk220 g
-
fresh yeast or 3 tsp dried instant yeast40 g
-
white sugar100 g
-
plain flour plus extra for dusting500 g
-
salted butter softened80 g
-
egg1
-
egg yolk (reserve egg white for filling)1
-
sea salt½ tsp
Cheese filling
-
egg1
-
white sugar80 g
-
vanilla sugar1 tsp
-
fresh ricotta cheese well-drained, or quark500 g
-
sour cream100 g
-
egg white lightly beaten1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
184.5 mg
Białko
9.3 g
Kalorie
1314.9 kJ /
313.1 kcal
Tłuszcz
12.3 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
41.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Potato Buns
3 godz.
Baguette
3 godz. 45 min
Choux pastry
1 godz.
Artisan potato bread
2 godz. 5 min
Citrus and spice spider web cheesecake
6 godz. 10 min
Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)
2 godz. 25 min
Raspberry cloud
12 godz. 5 min
Yoyo slice
2 godz. 30 min
Polish doughnuts
2 godz. 30 min
Chocolate salted caramel petit fours
7 godz. 10 min
Polish crêpes
3 godz. 35 min
Cotton soft Japanese cheesecake
1 godz. 45 min