Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brioche buns
- 220 g full cream milk
- 40 g fresh yeast, or 3 tsp dried instant yeast
- 100 g white sugar
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 80 g salted butter, softened
- 1 egg
- 1 egg yolk (reserve egg white for filling)
- ½ tsp sea salt
Cheese filling
- 1 egg
- 80 g white sugar
- 1 tsp vanilla sugar
- 500 g fresh ricotta cheese, well-drained, or quark
- 100 g sour cream
- 1 egg white, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1314.9 kJ / 313.1 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 184.5 mg
Alternatywne przepisy
Blueberry brioche buns
1h 50 min
Soft butter rolls
1h 50 min
Brioche slice with crumble
2h
Apple crumble meringue slice
2 godz. 45 min
Choux pastry
2h
Gluten free fresh fruit and cream cheese tarts
3 Std. 50 Min
Polish croquettes with mushrooms and sauerkraut
1h 20min
Durban naan
1h 45 min
Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)
2 Std. 25 Min
Poppy seed strudel
3h 15min
Chocolate custard mille feuille
8h 15min
Milk bread (Challah)
2h 20min