Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brioche buns
- 220 g full cream milk
- 40 g fresh yeast, or 3 tsp dried instant yeast
- 100 g white sugar
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 80 g salted butter, softened
- 1 egg
- 1 egg yolk (reserve egg white for filling)
- ½ tsp sea salt
Cheese filling
- 1 egg
- 80 g white sugar
- 1 tsp vanilla sugar
- 500 g fresh ricotta cheese, well-drained, or quark
- 100 g sour cream
- 1 egg white, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1314.9 kJ / 313.1 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 184.5 mg
Alternatywne przepisy
Hazelnut chocolate brioche
2 godz.
Umali
1h 25min
Bahulu Gulung (Malay Roll Cake)
1 godz.
Yoghurt cake
1h 40min
"Little house" slice
6h 30min
Moroccan doughnuts
2 Std. 10 Min
Black forest cake
5h
Apple fritters
1 godz.
Polish doughnuts
2 godz. 30 min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2 godz. 30 min
Easy brioche
1h 50min
Dutch baby pancake with fruit and yoghurt
35min