Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g garlic cloves
- 25 g shallots
- 30 g vegetable oil
- 140 g beef bakso (Indonesian meatball), cut in quarters
- 100 g cooked chicken meat, shredded
- 100 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 400 g cooked basmati rice, refrigerated overnight
- 15 g red bird's eye chillies, cut in thin slices
- 50 g sweet soy sauce (Kecap Manis)
- 50 g fresh choy sum (chaisim), cut in 5 cm length
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 20 g crispy fried shallots
- 3 sunny side eggs
- ½ tsp chicken stock powder
- garlic crackers, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2500 kJ / 598 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1765 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Cooking White Rice
25 min
Grilled Pork Skewers with Turmeric
Brak ocen
Shredded Lettuce
10 min
Lemon Ginger Sour
Brak ocen
Bread Pudding Flan
3h 35min
Spicy Seafood Soup (Tom Yum)
30 min
Mozambican chicken curry
35min
Vietnamese Chicken Pho
1 Std. 10 Min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 min
Ginger Pork
25 min
Korean beef bulgogi (TM6)
1h 30 min