Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 20 g olive oil
- 150 g water
- 1 tsp white sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 300 g baker's flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
Cheese filling
- 8 sprigs fresh mint, leaves only
- 80 g cheddar cheese, cut into pieces (2-3 cm)
- 80 g mozzarella, cut into pieces (2-3 cm)
- 130 g feta cheese, crumbled
Assembly
- 1 egg yolk, lightly beaten
- 1 tsp sesame seeds
- 4 eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2746.8 kJ / 654 kcal
- Białko
- 33.1 g
- Węglowodany
- 57.8 g
- Tłuszcz
- 31.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.8 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 973.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hazelnut chocolate brioche
2h
Pizza pockets
1 Std. 50 Min
Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)
2 godz. 25 min
Gozleme
1h 40min
Fatayer with cheese and mint
2 godz. 15 min
Cheese pies
1h 25min
Fast meat bread
55min
Hotteok (sweet filled pancakes)
1 Std. 50 Min
Classic Flammkuchen
1h
Lahmacun Pide (Turkish pizza)
1 Std. 20 Min
Durban naan
1 godz. 45 min
Gratin dauphinois
50min