Hand Roll Sushi

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
10 pieces

Składniki

Rice
  • rice vinegar
    50 g
  • sugar
    15 g
  • salt
    2 tsp
  • sunflower oil
    1 tsp
  • water
    1000 g
  • short-grained rice (sushi rice)
    300 g
Hand roll sushi
  • nori seaweed (20 cm x 10 cm)
    10 sheets
  • crab sticks
    10
    20 prawns, cooked or raw, cut in half lengthwise, without casing
  • Japanese cucumber cut in sticks
    1
  • ripe avocados peeled and stones removed, cut in slices
    2
  • prawn roe (ebiko)
    3 tbsp

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 538.7 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 519.4 kJ / 124.1 kcal
Tłuszcz 0.3 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Węglowodany 25.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...