Fish soup

Fish soup

4.8 90 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • water
    1000 g
  • unpeeled raw prawns
    250 g
  • garlic cloves
    2
  • brown onion cut into pieces
    150 g
  • green capsicum deseeded and cut into pieces
    100 g
  • red capsicum deseeded and cut into pieces
    100 g
  • fresh coriander plus extra leaves for garnishing
    3 sprigs
  • tomato passata
    200 g
  • olive oil
    50 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • dried bay leaf
    1
  • long red chilli thinly sliced and deseeded if preferred
    1
  • basmati rice
    60 g
  • fresh mussels scrubbed and debearded
    500 g
  • skinless, firm white fish fillets
    300 g
  • salt to taste
    1 pinch
  • ground black pepper to taste
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 325 kcal / 1365.5 kJ
Białko 36.3 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 16.2 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 1007.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...