Gâteau de crêpes aux fruits rouges

Gâteau de crêpes aux fruits rouges

4.2 11 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 24 godz.
10 parts

Składniki

La pâte à crêpe
  • 240 g de farine de blé
  • 60 g de sucre en poudre
  • 4 œufs
  • 400 g de lait
  • 20 g de beurre demi-sel fondu
La garniture
  • 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 250 g de mascarpone
  • 50 g de sucre glace maison
  • 100 g de fruits rouges frais variés ou surgelées
  • 400 g de fruits rouges frais variés ou de fruits rouges surgelés préalablement décongelés

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 9.5 g
Kalorie 1712.2 kJ / 408.1 kcal
Tłuszcz 24.6 g
Błonnik 3.1 g
Węglowodany 36.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...