![Crème à la banane sur brownie au chocolat Crème à la banane sur brownie au chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D7EF25F9-777C-4024-B559-0055D8177153/Derivates/30df7923-d3ac-4cc7-9d28-cf688e589c46.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache à la banane (la veille)
- 30 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1 c. à café de miel
- 70 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 40 g de banane, coupée en morceaux
Le brownie (le jour même)
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 60 g de beurre
- 50 g de sucre en poudre
- 1 œuf entier
- 1 jaune d'œuf
- 25 g de farine de blé
- 50 g de noix de pécan
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4823.5 kJ / 1160.5 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 82.5 g
- Błonnik
- 9.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau au chocolat noir, cœur coulant au chocolat blanc
1h 20 min.
Muffins griottes et chocolat blanc
1 godz.
Minicheesecakes au chocolat blanc
4h 45min
Brownie au chocolat, coulis de bonbons au caramel
45min
Cupcakes aux pistaches
40 Min
Muffins griottes et chocolat blanc
1 godz.
Cheesecake à la fraise et aux biscuits amaretti
3h 30min
Choux meringués aux fruits de la Passion
2h 45min
Tiramisu cheesecake
13 Std. 20 Min
Brownie
45min
Brownie cacahuètes-caramel façon Snickers®
1h 45min
Brownie chocolat-banane
50 min