Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 150 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 3 œufs, blancs et jaunes séparés
- 45 g de sucre en poudre
- 100 g de mascarpone
- 8 biscuits à la cuillère, en morceaux
- 120 g de café très fort
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 868 kJ / 207 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu noisettes caramel et biscuits petit-beurre
12 godz. 20 min
Mousse mascarpone à la vanille sur compotée de mangues
3h 20min
Fraisiers façon tiramisu
12sa 30 dk
Verrine fraise-chocolat blanc
1h 45min
Tiramisu à la pâte à tartiner chocolat-noisettes
12 godz.
Verrines aux deux chocolats, speculoos et framboises
3 Std. 50 Min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1h 30min
Verrines choco-caramel-speculoos
3 Std. 40 Min
Tarte au citron destructurée
20min
Tiramisu poire-speculoos
12sa 30 dk
Pannacotta aux 3 chocolats
2h 30min
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2h 30min