Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolitos
- 20 g Olivenöl
- 70 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Stängel frischer Koriander, Blättchen abgezupft, etwas mehr zum Dekorieren
- 2 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- ½ rote Chilischote, frisch (z.B. Bird's eye chili), entkernt
- 150 g Faschiertes vom Rind
- 150 g Faschiertes (vom Lamm)
- 2 TL Paprikapulver, edelsüß
- 2 TL Jerusalem-Gewürzmischung
- 1 TL Salz
- 3 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
Tomatensauce
- 20 g Olivenöl
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 3 Knoblauchzehen
- 600 g reife Paradeiser, in Stücken
- 2 TL Paprikapulver, edelsüß
- 2 TL Jerusalem-Gewürzmischung
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 TL Ahornsirup
- 1 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2640 kJ / 630 kcal
- Białko
- 35.5 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 42.5 g
- Błonnik
- 8.3 g
Alternatywne przepisy
Chili con Carne
50min
Rindfleischstew
1h 40min
Orientalische Hackbällchen
40min
Tobago Fisch-Hotpot
40min
Cape Malay Hähnchen-Curry
1 godz.
Kebab aus Rindfleisch mit Feta
1h 20min
Marinierte Fischfilets mit Chermoula-Sauce und Couscoussalat
1h 20min
Gemüse-Couscous mit Lammrücken
40min
Thunfischrolle mit Miso-Marinade
30min
Hackbällchen mit orientalischer Tomatensauce
45 Min
Jerusalem-Gewürzmischung
5 Min
Garnelen nach Cunda-Art - Cunda Usulü Karides
2 godz. 40 min