![Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0D787BF8-526E-40E6-BEC9-64412B5607D6/Derivates/0279304F-67B0-4A77-AC2B-33F9F39F0D37.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 EL frische Dille, nach Geschmack, etwas mehr zum Dekorieren
- 1 TL Grüner Pfeffer, eingelegt
- 120 g Räucherlachs, in Stücken
- 1 TL Olivenöl
- 2 TL Zitronensaft
- 1 - 2 reife Avocados, Fruchtfleisch ausgehöhlt (ca. 260 g)
- 170 g Wasser
- 50 g Sauerrahm
- 70 g Eiswürfel
- 1 - 1 ¼ TL Salz, nach Geschmack, etwas mehr zum Abschmecken
- 1 Msp. weißer Pfeffer, gemahlen, etwas mehr zum Abschmecken
- 1 Msp. Cayennepfeffer, gemahlen
- 1 Prise Zucker
- 1 ½ TL Limettensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 917 kJ / 219 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ziegenkäse-Terrine mit Oliven
6u. 20min
Erdbeergazpacho mit Feta
20min
Cheddarsoufflé mit Fenchel-Granatapfel-Salat
40 min
Thunfischpâté
4h 20min
Warmer Zitronenlachs mit Radieschentatar und Sauerampfercreme
30min
Kalte Avocado-Kokos-Suppe
10min
Garnele und Fisch in Paprika-Safran-Süppchen
1h
Avocadosuppe mit Garnelen
15 Min
Rindfleisch-Tatar
30min
Kalte Paradeiser-Erdbeer-Suppe mit Basilikumcreme
50min
Lachsforelle auf Fenchel-Orangen-Risotto
40 min
Apfel-Sellerie-Cremesuppe
40 min