Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 130 g di acqua
- ½ cucchiaino di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 150 g di salsiccia di maiale fresca, spellata e sgranata
-
130
g di pecorino a fette (vedere consigli)
lub 130 g di provola a fette - 3 uova
- 1 cucchiaio di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1506 kJ / 360 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Corona di pane con il sesamo
15hod. 30min
Taralli neri dolci
1h
Crocchette di riso con Parmigiano reggiano
1h
Danubio dolce al cioccolato
6h
Ciambelle salate
30min
Torta gelato ai frutti rossi e biscotti
6 Std. 20 Min
Torta del cardinale
3h 30min
Taralli dolci speziati
55min
Cono graffa
1h
Bomboloni salati
3h 20min
Ciambelle graffe napoletane
2u. 40min
Ciambelle di Carnevale
4 Std. 5 Min