Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di carne di coniglio (sella disossata) lavata in acqua, sale e aceto
- 3 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato fresco
- 200 g di prosciutto crudo a fette sottili
- 8 cuori di carciofo puliti
- 1 mazzetto di prezzemolo tritato
- 1 spicchio di aglio tritato
- olio extravergine di oliva q.b. per spennellare
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 50 g di vino bianco secco
-
500
g di brodo vegetale
lub 500 g di acqua - 150 g di pancetta tesa di maiale, a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1514.5 kJ / 362 kcal
- Białko
- 43.9 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 1112 mg
Alternatywne przepisy
Coniglio ai carciofi
1sa 25 dk
Polpo in bottiglia
9h 10min
Baccalà, patate e funghi
45min
Coniglio stufato
1sa 10 dk
Coniglio ai funghi
1sa 10 dk
Coniglio all'appetitosa
1sa 10 dk
Coniglio in porchetta
1 Std. 20 Min
Filetto di maiale con salsa ai funghi
1h
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1sa 10 dk
Coniglio alla siciliana
1 Std. 20 Min
Coniglio alla ligure
3 Std. 20 Min
Quadrucci seppie e piselli
1 Std. 45 Min