Coniglio ripieno ai carciofi

Coniglio ripieno ai carciofi

4.5 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 800 g di carne di coniglio (sella disossata) lavata in acqua, sale e aceto
  • 3 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe macinato fresco
  • 200 g di prosciutto crudo a fette sottili
  • 8 cuori di carciofo puliti
  • 1 mazzetto di prezzemolo tritato
  • 1 spicchio di aglio tritato
  • olio extravergine di oliva q.b. per spennellare
  • 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 50 g di vino bianco secco
  • 500 g di brodo vegetale
    500 g di acqua
  • 150 g di pancetta tesa di maiale a fette

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1112 mg
Białko 43.9 g
Kalorie 1514.5 kJ / 362 kcal
Tłuszcz 16.5 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Węglowodany 7.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...