Wersje kompatybilne
Crêpes alle erbe aromatiche con mortadella e funghi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 6 foglie di salvia fresca
- 250 g di farina tipo 00
- 600 g di latte
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 150 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 300 g di mortadella a tocchetti
- 300 g di funghi trifolati
Besciamella
- 500 g di latte intero
- 40 g di burro a pezzi
- 50 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
- burro q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3192.4 kJ / 763 kcal
- Białko
- 40.3 g
- Węglowodany
- 58.6 g
- Tłuszcz
- 40.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 1348.4 mg
Alternatywne przepisy
Polpette in salsa di funghi e vino bianco
45 min
Polpettoni di peperoni
1h 20min
Biscotti al burro, albicocca e caffè
3h
Salsa ai funghi e vino bianco
30 min
Soufflé ai funghi e formaggi a Varoma
1h
Strüdel uva e salsiccia
2h
Cordon bleu alle erbe aromatiche con insalata croccante
1h
Quiche asparagi e bacon
1h 45min
Crêpes agli asparagi e salmone
2h 30min
Crêpes alle zucchine
1 Std. 15 Min
Crêpes al radicchio e carciofi
1h 50min
Crêpes ai funghi
1h 50min