Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ peperoncino piccante fresco rosso
- 1 spicchio di aglio
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di pepe rosa in grani (opcjonalnie)
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di aceto di mele
- 40 g di succo di limone, spremuto fresco
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 cucchiaio di salsa di soia
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 2803 kJ / 670 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 70.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55min
Marinatura per pesce alla griglia
15min
Marinatura al Marsala
20min
Marinatura delicata al vino bianco
15min
Ravioli dolci fritti
1 godz.
Zuppa di merluzzo e cozze
50min
Champignon ripieni con gamberi su crema di curcuma
50min
Sgombri all'agro
1h 45min
Carciofini sott'olio
721 Std. 30 Min
Crostino con pesto di asparagi, pistacchi e ceviche di gamberi
35min
Minestra di primavera con gallinella e gamberi
1 godz.
Succo di pera
2 Std. 10 Min