Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 顆 鹹蛋
- 20 克 蒜頭
- 20 克 沙拉油
- 1 根 新鮮紅辣椒, 切斜片
- 200 克 花枝, 切塊(約3公分)
- 8 隻 草蝦, 開背、去腸泥
- 2 大匙 米酒
- 2 大匙 蠔油
- 1 茶匙 糖
- 250 克 綠色花椰菜, 切小朵
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 921 kJ / 220 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Błonnik
- 1.7 g