竹筍雞肉煲飯
TM31 TM5 TM6

竹筍雞肉煲飯

4.4 (8 ocen)

Składniki

  • 100 克 洋蔥, 切塊
  • 130 克 紅蘿蔔, 切丁
  • 20 克 油
  • 10 克 乾香菇, 泡軟,切丁
  • 170 克 熟竹筍, 切丁
  • 20 克 蠔油
  • ¼ 茶匙 鹽
  • ½ 茶匙 醬油
  • 1 茶匙 黑胡椒粉
  • 150 克 白米,任一種類, 洗淨,浸泡1小時
  • 100 克 去皮雞胸肉, 切小塊
  • 130 克 雞高湯
  • 1000 克 水

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1054 kJ / 252 kcal
Białko
10.6 g
Węglowodany
39.2 g
Tłuszcz
5.9 g
Błonnik
2.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy