Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 克 洋蔥, 切塊
- 130 克 紅蘿蔔, 切丁
- 20 克 油
- 10 克 乾香菇, 泡軟,切丁
- 170 克 熟竹筍, 切丁
- 20 克 蠔油
- ¼ 茶匙 鹽
- ½ 茶匙 醬油
- 1 茶匙 黑胡椒粉
- 150 克 白米,任一種類, 洗淨,浸泡1小時
- 100 克 去皮雞胸肉, 切小塊
- 130 克 雞高湯
- 1000 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1054 kJ / 252 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Błonnik
- 2.9 g