Urządzenia i Akcesoria
XO醬雞丁拌炒飯
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
2 人份
Składniki
-
雞胸肉 切塊(約3公分)200 克
-
醬油 需多備一些調味用1 大匙
-
糖1 茶匙
-
太白粉1 茶匙
-
米酒1 大匙
-
白胡椒粉1 ⅛ 茶匙
-
蛋 打散2 顆
-
鹽¼ 茶匙
-
水1100 克
-
米 洗淨、瀝乾120 克
-
蒜頭5 克
-
油1 大匙
-
青江菜 切段100 克
-
XO醬2 大匙
-
蔥 切蔥花5 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
23.7 g
Kalorie
1367.7 kJ /
327.3 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
39.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
台灣味拌炒飯
11 Przepisów
Tajwan
Tajwan