Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 克 雞胸肉 ,切塊(約3公分)
- 1 大匙 醬油 ,需多備一些調味用
- 1 茶匙 糖
- 1 茶匙 太白粉
- 1 大匙 米酒
- 1 ⅛ 茶匙 白胡椒粉
- 2 顆 蛋 ,打散
- ¼ 茶匙 鹽
- 1100 克 水
- 120 克 米 ,洗淨、瀝乾
- 5 克 蒜頭
- 1 大匙 油
- 100 克 青江菜 ,切段
- 2 大匙 XO醬
- 5 克 蔥 ,切蔥花
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1367.7 kJ / 327.3 kcal
- Białko
- 23.7 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g