Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 克 水 (含料理和蒸煮用水)
- 100 克 冰塊
- 2 隻 帶皮去骨雞腿肉, 沖洗乾淨
- 250 克 紹興酒
- 1 茶匙 鹽
- 1 茶匙 糖
- 10 粒 紅棗, 沖洗乾淨
- 1 - 2 片 當歸, 沖洗乾淨
- 2 大匙 枸杞, 以冷水淨泡10分鐘
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 672 kJ / 160 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Błonnik
- 0 g