Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 6 顆 蒜頭
- 600 克 水
- 2 - 3 片 薑
- 600 克 去骨去皮雞腿肉 ,切塊(約4公分),用沸水川燙5分鐘
- ½ 根 紅蘿蔔, 去皮,切塊(約3公分)
- ½ 顆 洋蔥, 切粗條
- 2 根 蔥, 切段
- 2 大匙 韓國辣椒醬
- 1 茶匙 韓國辣椒粉
- 2 大匙 醬油
- 2 大匙 米酒
- ½ 大匙 黑麻油
- ½ 大匙 糖
- ½ 茶匙 鹽
- 1 小撮 黑胡椒粉
- ½ 顆 馬鈴薯 ,去皮,切塊(約5公分)
- 1 把 寬粉條 ,泡軟
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1572 kJ / 375 kcal
- Białko
- 37.5 g
- Węglowodany
- 49.3 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Błonnik
- 3.2 g