Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 克 嫩薑
- 300 克 蚵仔 (牡蠣)
- 20 克 蠔油
- 5 克 味醂
- 15 克 清酒
- 650 克 水
- 10 克 乾香菇 ,泡軟切片
- 200 克 白米 ,洗淨、瀝乾
- 20 克 蒜苗 ,切絲
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2016.4 kJ / 482.4 kcal
- Białko
- 23.3 g
- Węglowodany
- 94.2 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 82.4 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 813.8 mg