Gelato agrodolce al cetriolo

Gelato agrodolce al cetriolo

4.3 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 8 godz. 20 min
8 porzioni

Składniki

Sciroppo
  • 320 g di acqua
  • 80 g zucchero
  • 5 g di lecitina di soia
Base al cetriolo
  • 800 g di cetrioli con la buccia, privati dei semi ed in pezzi (400 g peso netto, vedere consigli)
  • 50 g di mele verdi Granny Smith con la buccia
  • 50 g di succo di lime spremuto fresco
  • 10 foglie di basilico fresco lavate
  • 50 g di pane raffermo a pezzi (2-3 cm)
  • 15 g di sale
Gelato al cetriolo
  • 50 g di panna (35% di grassi)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 1.1 g
Kalorie 368 kJ / 88 kcal
Tłuszcz 2.5 g
Węglowodany 16.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...