Himbasha (pane etiope in padella)

Himbasha (pane etiope in padella)

4.4 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 190 g di acqua
  • 15 g di zucchero
  • 5 g di lievito di birra fresco
  • 350 g di farina tipo 0
  • ½ cucchiaino di cannella in polvere
  • ½ cucchiaino di zenzero in polvere
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di cardamomo in polvere
  • ½ cucchiaino di aglio in polvere
  • farina tipo 0 q.b.
  • 30 g di burro in fiocchetti

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 7.3 g
Kalorie 1142 kJ / 273 kcal
Tłuszcz 4.8 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 50.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...