Urządzenia i Akcesoria
Bougatsa greca miele e pistacchi
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
12 fette
Składniki
-
700 g di latte
-
4 tuorli d'uovo
-
60 g di farina di mais
-
120 g zucchero
-
½ stecca di vaniglia i semi
-
½ limone le scorze
-
130 g di burro
-
270 g di pasta fillo (circa 12 fogli)
-
2 cucchiai zucchero a velo
-
3 cucchiai di pistacchi tritati
-
2 cucchiai di miele
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 fetta
Białko
6 g
Kalorie
1290 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Dolci del buonumore
10 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Crostata meringata all'arancia
30 min
Rotolo ai fichi
2 godz. 25 min
Mini tart tatin
3 godz.
Torta rovesciata ai fichi
1 godz. 15 min
Galette des rois al cioccolato
2 godz. 30 min
Biscotti farciti (Alfajores argentini)
1 godz. 5 min
Speculoos (Biscotti fiamminghi)
1 godz. 10 min
Baklava
1 godz. 30 min
Torta multistrato al pan di zenzero
28 godz. 50 min
Riso Kashmiri
30 min
Torta multistrato al cioccolato, lampone e pistacchi (vegan)
12 godz.
Sardenaira alla sanremasca
3 godz. 10 min