Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di latte
- 4 tuorli d'uovo
- 60 g di farina di mais
- 120 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semi
- ½ limone, le scorze
- 130 g di burro
- 270 g di pasta fillo (circa 12 fogli)
- 2 cucchiai di zucchero a velo
- 3 cucchiai di pistacchi tritati
- 2 cucchiai di miele
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1290 kJ / 308 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Red velvet cake
1 Std. 15 Min
Riso cotto dolce alle rose (Sheer berenj)
50 min.
Carbonada
1h
Mini flan parisienne
9h
Biscotti al burro, tè matcha e vaniglia
4h
Flan patissier
2 godz.
Muffin gufetti
1 Std. 40 Min
Crème caramel cocco e banana
5 Std.
Gingerbread (senza lattosio)
1h
Mug cake alle mele ed uvetta
25 min.
Torta al cioccolato e peperoncino
55 Min
Apple pie
1 Std. 20 Min