Urządzenia i Akcesoria
Bougatsa greca miele e pistacchi
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
12 fette
Składniki
-
700 g di latte
-
4 tuorli d'uovo
-
60 g di farina di mais
-
120 g zucchero
-
½ stecca di vaniglia i semi
-
½ limone le scorze
-
130 g di burro
-
270 g di pasta fillo (circa 12 fogli)
-
2 cucchiai zucchero a velo
-
3 cucchiai di pistacchi tritati
-
2 cucchiai di miele
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 fetta
Białko
6 g
Kalorie
1290 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Dolci del buonumore
10 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Tarte tatin di fichi con salsa dolce al caprino
40 min
Tortine di pesche nettarine e mascarpone al lemon curd
3 godz. 40 min
Pavlova
2 godz. 45 min
Semifreddo alla crema al Whisky
5 godz. 30 min
Torta di riso con salsa dolce di fagioli azuki
8 godz. 30 min
Iris siciliani
4 godz. 10 min
Crema di riso
55 min
Risolatte basmati
1 godz. 50 min
Banana bread con frosting
1 godz. 30 min
Frosted carrot cake
1 godz. 25 min
Risolatte
1 godz.
Girelle alla cannella
4 godz. 10 min