Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramello al burro salato
- 90 g di burro morbido
- 1 cucchiaini rasi di sale maldon (fior di sale)
- 100 g di zucchero
- 120 g di panna (min. 30% di grassi)
Crumble
- 60 g di farina tipo 00
- 30 g di mandorle a lamelle
- 40 g di gherigli di noci
- 60 g di burro a pezzi
- 60 g di zucchero di canna
- 50 g di biscotti secchi, tipo petit sbriciolati
- 500 g di acqua
- 1000 g di pere Williams, sbucciate e a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1649 kJ / 394 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 49.7 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumble di mele e grano saraceno
6h 20min
Crumble di pesche al Passito a Cottura Lenta con bacche di goji
4 godz. 30 min
Crumble di frutta secca, mele e caramello
1h
Gnocchetti di ricotta al tartufo
50 min
Lemon meringue pie
3 Std.
Torta langotta di Luca Montersino
1 godz. 15 min
Pannacotta di foie gras con composta di fichi e mele
3 Std.
Crumble alle pere e crema di ricotta
1h
Trifle ai lamponi
2 godz. 30 min
Crema inglese (di Luca Montersino)
20min
Crumble mele, fragole e rabarbaro
1h
Piccole lemon meringue pie
2 godz. 35 min