Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 huevos (claras y yemas por separado)
- 1 pellizco de sal
- 200 g de mantequilla blanda pero no fundida (y algo más para untar)
- 200 g de azúcar
- 200 g de harina de repostería (y algo más para espolvorear)
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1365 kJ / 327 kcal
- Białko
- 4.87 g
- Węglowodany
- 34.42 g
- Tłuszcz
- 18.82 g
- Błonnik
- 0.73 g
Alternatywne przepisy
Roscón gallego
1h 30min
Brownie marmolado
40 min
Bizcocho de limón
2h
Bizcocho veteado
2h
Bizcocho cebra
1h 10min
Cake de naranja confitada y almendra
3h
Bizcocho de compota de manzana
2h 20min
Bizcocho veteado de manzana
1h
Bizcocho con glaseado de mantequilla (Kentucky butter cake)
2h
Bizcocho básico
40 min
Bizcocho esponjoso de miel
1 godz. 45 min
Cake de chocolate cuatro cuartos
1h