![Croissant de masa brioche hojaldrada Croissant de masa brioche hojaldrada](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C423BE37-C462-49DA-B412-6AC45D0DE21B/Derivates/f36d7a42-5850-48ee-95c5-f387143d6db9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 100 g de leche
- 30 g de levadura prensada fresca
- 170 g de harina de fuerza
Masa de croissant
- 340 g de harina de fuerza
- 80 g de agua
- 1 huevo
- 75 g de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
Hojaldrado
- 250 g mantequilla (en un bloque)
- Wartości odżywcze
- na 30 unidades
- Kalorie
- 20148 kJ / 4820.1 kcal
- Białko
- 66.8 g
- Węglowodany
- 447.1 g
- Tłuszcz
- 307.1 g
- Błonnik
- 19.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette
3h 45min
Croissants de mantequilla (Desayuno con diamantes)
5 Std. 30 Min
Ensaimadas individuales
9 Std.
Caracolas de canela
2h
Napolitanas de chocolate
6 Std. 30 Min
Caracolas con fruta escarchada y pasas
4 godz. 30 min
Pandoro veronés hojaldrado
12h
Lazos de brioche y hojaldre
4 godz. 20 min
Hojaldre rápido
2h
Croissants de hojaldre rellenos de chocolate
3u. 35min
Masa de hojaldre clásica
7 Std.
Napolitanas de crema
4hod. 45min