![Turrón a la piedra Turrón a la piedra](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E5AED3FD-C4FF-4394-97A3-22A3683F9A54/Derivates/F9768956-F6C9-4524-80D8-8D1ABC6E005A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de almendras crudas sin piel
- 250 g de azúcar
- 4 - 5 tiras de piel de limón (sólo la parte amarilla)
- 1 cucharadita de canela molida (y algo más para espolvorear)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 5793 kJ / 1385 kcal
- Białko
- 32.6 g
- Węglowodany
- 158.4 g
- Tłuszcz
- 78.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 18.4 g
- Sód
- 31.5 mg
Alternatywne przepisy
Turrón de coco
35 min
Turrón duro
49 Std.
Turrón de avellanas
1 Std.
Turrón de nata y pistachos
24h
Turrón de almendra, ron y pasas
8h 20min
Turrón de chocolate
1 Std.
Turrón de muesli, almendra y chocolate
1 Std. 15 Min
Turrón de nata y nueces
24h
Turrón de chocolate y kikos
1 godz. 10 min
Turrón de chocolate y naranja
2h 10min
Turrón de nata y arándanos
24h
Turrón de chocolate crujiente
2 Std. 20 Min