綠咖哩雞
TM31 TM5 TM6

綠咖哩雞

4.4 (7 ocen)

Składniki

  • ½ 茶匙 胡荽籽
  • ¼ 茶匙 小茴香籽
  • 5 粒 白胡椒粒
  • 10 克 新鮮香菜根, 切段
  • 1 茶匙 薑黃粉
  • ¼ 茶匙 蝦醬
  • 2 小撮 豆蔻粉
  • 10 根 新鮮青辣椒, 去籽,切段
  • 2 粒 蒜頭
  • 1 根 新鮮紅辣椒, 去籽,切段
  • 1 粒 紅蔥頭
  • 10 克 新鮮檸檬香茅, 取白色根部,切片
  • 10 克 薑, 去皮
  • ½ 茶匙 鹽
  • 15 克 水
  • 240 克 椰奶
  • 1 片 新鮮檸檬葉
  • 450 克 去骨去皮雞腿肉, 切塊(約3公分)
  • 1 大匙 魚露
  • ½ 大匙 糖
  • 100 克 茄子, 剖半,切段(約4公分)
  • 100 克 新鮮四季豆, 捏去頭尾,去莖、切段(約4公分)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1246 kJ / 297 kcal
Białko
22.7 g
Węglowodany
8.1 g
Tłuszcz
18.9 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy