蜂蜜檸檬雞佐芒果香緹醬

蜂蜜檸檬雞佐芒果香緹醬

4.6 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 人份

Składniki

醃雞肉
  • 蜂蜜
    30 克
  • 黑胡椒粉
    ½ 茶匙
  • ½ 茶匙
  • 甜紅椒粉
    ½ - 1 茶匙
  • 蒜頭
    1 粒
  • 檸檬 ,取皮絲(切成1公分塊狀)及汁液
    1 顆
  • 附前段雞翅的去皮雞胸肉 (約800克) (詳見要訣)
    4 片
    4 片 去皮雞柳, (約700克)
芒果香緹醬&蒸煮雞肉
  • 香菜
    10 - 15 克
  • 檸檬 ,取皮絲(切成1公分塊狀)及汁液
    3 - 6 顆
  • 蒜頭
    2 粒
  • 洋蔥 ,切塊
    100 克
  • 紅甜椒 ,切塊
    75 克
  • 墨西哥辣椒(jalapeño) ,去籽
    1 - 2 枝
    1 - 2 平茶匙 乾辣椒碎片
  • 芒果果肉 ,切塊(約1-2公分)
    500 克
  • 2 茶匙
  • 100 克
  • 250 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 321 kcal / 1346 kJ
Białko 43 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...