Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 紅蔥頭
- 20 克 油
- 30 克 乾香菇 ,泡軟,切條(約0.5公分)
- 30 克 紅蘿蔔 ,去皮,,切丁(約1.5公分)
- 30 克 玉米筍 ,切丁(約1.5公分)
- 30 克 蠔油
- ⅛ 茶匙 五香粉
- ¼ - ½ 茶匙 白胡椒粉 (依個人口味調整)
- 280 克 高湯
- 200 克 白米 ,洗淨,瀝乾
- 150 克 新鮮綜合菇類 ,切丁(約1.5公分)
- 50 克 廣式臘腸 ,切薄片(約0.5公分)
- 150 克 炸芋頭 ,切丁(約1.5公分)
- 30 克 毛豆仁
- 750 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1809 kJ / 432.8 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 68.7 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 7.8 g