越式鮮蝦卷
TM6 TM5

越式鮮蝦卷

4.5 (6 ocen)

Składniki

  • 40 克 紅蘿蔔, 去皮洗淨,切絲
  • 1 茶匙 鹽
  • 1300 克 水
  • 8 條 新鮮四季豆, 去頭尾,切段
  • 1 把 冬粉 (約40克),用水略沖待軟,剪小段
  • 8 隻 生白蝦, 去殼,開背去腸泥
  • 8 張 越南春捲皮
  • 8 片 美生菜, 洗淨,切細絲
  • 3 枝 新鮮香菜, 只取葉子
  • 1 粒 蒜頭
  • ½ 條 新鮮紅辣椒
  • 2 大匙 萊姆汁
  • 2 大匙 魚露
  • 1 大匙 米醋
  • 2 大匙 冰糖粉

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
743 kJ / 177 kcal
Białko
13.29 g
Węglowodany
30.374 g
Tłuszcz
0.653 g
Błonnik
2.108 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy