越式鮮蝦卷

越式鮮蝦卷

4.5 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 人份

Składniki

  • 紅蘿蔔 去皮洗淨,切絲
    40 克
  • 1 茶匙
  • 1300 克
  • 新鮮四季豆 去頭尾,切段
    8 條
  • 冬粉 (約40克),用水略沖待軟,剪小段
    1 把
  • 生白蝦 去殼,開背去腸泥
    8 隻
  • 越南春捲皮
    8 張
  • 美生菜 洗淨,切細絲
    8 片
  • 新鮮香菜 只取葉子
    3 枝
  • 蒜頭
    1 粒
  • 新鮮紅辣椒
    ½ 條
  • 萊姆汁
    2 大匙
  • 魚露
    2 大匙
  • 米醋
    1 大匙
  • 冰糖粉
    2 大匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 177 kcal / 743 kJ
Białko 13.29 g
Tłuszcz 0.653 g
Węglowodany 30.374 g
Błonnik 2.108 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...