泰式青芒果牛肉沙拉

泰式青芒果牛肉沙拉

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 人份

Składniki

沙拉醬
  • 新鮮紅辣椒 去籽,切段
    2 根
  • 蒜頭
    1 粒
  • 新鮮香菜根 切小段
    6 枝
  • 無鹽烤花生
    20 克
  • 冰糖粉
    60 克
  • 魚露
    50 克
  • 萊姆 取汁液
    1 粒
  • 20 克
  • 紅蔥頭
    10 克
  • 新鮮檸檬香茅 取白色部份,斜切片
    2 根
  • 醬油
    1 茶匙
  • 椰糖
    1 茶匙
  • 牛小排 切絲(約0.5公分)
    200 克
青芒果沙拉
  • 越南青芒果 去皮、切絲
    3 粒
  • 新鮮九層塔 取葉、切碎
    10 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 284 kcal / 1190 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 16.9 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...