Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 克 花枝, 劃刀、切片(約3公分)
- 1 茶匙 太白粉
- 15 克 油
- 50 克 紅蘿蔔, 切片(約2公分)
- 50 克 洋蔥, 切片(約2公分)
- 1 茶匙 鹽
- ½ 茶匙 米酒
- ½ 茶匙 醋
- ½ 茶匙 糖
- 100 克 大白菜, 切絲
- 20 克 蔥, 切段
- 1 枝 新鮮辣椒, 去籽、切片
- 1 茶匙 香油
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 694 kJ / 166 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 2 g