Cocido francés (Pot-au-feu)

Cocido francés (Pot-au-feu)

3.9 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 raciones

Składniki

  • 450 g de zanahoria en rodajas
  • 100 g de nabo en trozos
  • 1 tallo de apio en trozos
  • 1400 g de agua
  • 1 trozo de cebolla (100 g aprox.)
  • 2 de clavos enteros
  • 1 bouquet garni (atadillo de hierbas: laurel, perejil, tomillo, etc.)
  • 1 cucharadita de sal gorda (y un poco más para servir)
  • 600 g de morcillo de ternera en trozos de aprox. 3 cm
  • 400 g de puerros cortados en 4 longitudinalmente
  • 400 g de patatas en trozos
  • 4 cucharadas de mostaza de Dijon (opcjonalnie)
  • 4 - 8 pepinillos en vinagre (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 36.23 g
Kalorie 1353 kJ / 324 kcal
Tłuszcz 6.5 g
Błonnik 8.79 g
Węglowodany 30.04 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...