Wersje kompatybilne
Patatas rellenas con butifarra, verduras y queso provolone
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de agua
- 4 patatas medianas
- 150 g de queso provolone
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 diente de ajo
- 50 g de cebolleta
- 50 g de tomates cherry
- 200 g de butifarra blanca fresca (sin piel y desmenuzada)
- 20 g de tomates secos (cortados en tiras)
- 50 g de champiñones frescos (cortados en trozos)
- 50 g de hojas de acelgas en juliana
- 1 pellizco de romero seco desmenuzado
- 1 pellizco de tomillo seco
- 1 pellizco de orégano seco
- 30 g de nata (35% de grasa)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 989 kJ / 237 kcal
- Białko
- 10.83 g
- Węglowodany
- 14.08 g
- Tłuszcz
- 15.21 g
- Błonnik
- 1.69 g
Alternatywne przepisy
Patatas nuevas Hasselback
1h 5min
Salteado de butifarra y champiñones
30 min
Canelones
13u. 30min
Canelones de verdura y mascarpone
1h
Albóndigas con sepia
1 godz. 20 min
Rollo de lasaña
1h 15min
Ternera al ron con setas
25 min
Brazo de patata
45 min
Ternera con setas al brandy
45 min
Coca de recapte (Cataluña)
1h 15min
Montaditos de berenjena y queso con cebolla caramelizada
1h
Canelones con ceps al foie
2h 50min