Esparguete preto com camarão agridoce

Esparguete preto com camarão agridoce

3.8 29 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 doses

Składniki

  • água
    1500 g
  • sal
    1 c. chá de
  • massa tipo esparguete preto
    500 g
  • cebola
    100 g
  • dentes de alho
    2
  • azeite mais 1 fio p/ envolver
    35 g
  • gengibre fresco cortado em tiras finas
    10 g
  • pasta de tamarindo
    1 c. chá de
  • tomate em pedaços
    350 g
  • piripíri
    ½ c. chá de
  • malagueta verde s/ sementes
    1
  • cominhos em pó
    1 c. chá de
  • açúcar mascavado escuro
    80 g
  • curgete cortada em cubos
    150 g
  • folhas de coentros
    15 g
  • miolo de camarão
    400 g
  • lima (raspa e sumo)
    1

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 739.3 kcal / 3093.3 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 12.1 g
Węglowodany 125.3 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 1189.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...