Creamy Mustard Chicken Stew

4.4 389 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • olive oil
    30 g
  • plain flour
    15 g
  • onions cut in pieces
    100 g
  • carrots cut in pieces
    200 g
  • garlic cloves
    2
  • Dijon mustard
    2 Tbsp
  • fresh thyme leaves
    1 Tbsp
  • waxy potatoes skin on, cut in cubes (3 cm)
    500 g
  • water
    150 g
  • chicken stock paste, homemade
    1 heaped tsp
    1 chicken stock cube (for 0.5 l)
  • salt to taste
    ½ - 1 tsp
  • ground black pepper to taste
    2 - 3 pinches
  • chicken breasts, skinless cut in cubes (4 cm)
    800 g
  • double cream
    100 g
  • fresh thyme leaves to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 340 kcal / 1419 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...