Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olive oil
- 15 g plain flour
- 100 g onions, cut in pieces
- 200 g carrots, cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 2 Tbsp Dijon mustard
- 1 Tbsp fresh thyme leaves
- 500 g waxy potatoes, skin on, cut in cubes (3 cm)
- 150 g water
-
1
heaped tsp chicken stock paste, homemade
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - ½ - 1 tsp salt, to taste
- 2 - 3 pinches ground black pepper, to taste
- 800 g chicken breasts, skinless, cut in cubes (4 cm)
- 100 g cream, min. 30% fat
- fresh thyme leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1419 kJ / 340 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Broccoli and Ham Pasta Bake
1 Std. 10 Min
Chicken Curry with Spinach
1h 5min
Beef in Stout
1 godz. 40 min
Sausage Meatballs with Butternut Squash & Potatoes
1 Std. 10 Min
Chicken, Spinach and Leek Risotto
30min
Ham and Leek Pasta Sauce
30min
Chicken Noodle Soup
25 Min
Beef-Ragout with Macaroni
30min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1 godz. 55 min
Creamy mustard chicken stew
40 Min
Bacon and Cabbage Risotto
1 godz.
Chicken and Spinach Lasagne
1 godz. 15 min