Urządzenia i Akcesoria
Raspberry and Apple Crumble
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions
Składniki
Fruit Filling
-
Bramley cooking apples peeled and cored, cut in pieces (2 cm)600 g
-
fresh raspberries300 g
-
caster sugar150 g
-
crème de cassis80 g
Crumble Topping
-
unsalted butter cold, cut in pieces250 g
-
plain flour350 g
-
caster sugar200 g
Custard
-
whole milk500 g
-
egg yolks from medium eggs2
-
caster sugar50 g
-
vanilla bean paste1 tsp
-
fine sea salt1 pinch
-
cornflour20 - 30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
65.5 mg
Białko
11 g
Kalorie
3901.5 kJ /
932.5 kcal
Tłuszcz
39 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
23.6 g
Węglowodany
139.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
1 godz. 10 min
Cauliflower Cheese
50 min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Rhubarb Crumble
55 min
Toad in the Hole
1 godz.
Coffee and Walnut Cake
1 godz. 10 min
Classic Flapjack
55 min
Victoria Sponge
1 godz. 10 min
Cheese Sauce
15 min
Ginger Flapjacks
1 godz. 30 min
Scones
30 min
Yorkshire Pudding
1 godz.