Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Grießauflauf
- 100 g Butter, in Stücken
- 1 EL Semmelbrösel zum Ausstreuen
- 500 g Milch
- 4 Eier (Größe M)
- 100 g Grieß, Weichweizen
- 1 Prise Salz
- 80 g Feinkristallzucker
- 1 TL Orangenschale, gerieben
- 2 EL Rosinen
Zwetschkenkompott
- 500 g Zwetschken, frisch, halbiert, entsteint
- 30 g Feinkristallzucker
- 1 Zimtstange
- 150 g Wasser
- 2 EL Maisstärke, in 2 EL kaltes Wasser eingerührt
-
Ahornsirup, nach Geschmack
lub Honig, nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2551 kJ / 610 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 200 mg
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn
50min
Reisauflauf mit Äpfeln
1h 45min
Grießauflauf mit Mohn und Kirschen
50min
Apfelauflauf mit Milchreis
1h 15 min
Quark-Milchreis-Auflauf
1h 35 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Apfel-Quark-Auflauf
1h 30min
Topfenpalatschinken
1h 30min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55min
Scheiterhaufen
1h 30min
Topfenschmarrn ruckzuck
40min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min