![Grießauflauf Grießauflauf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E001375B-23CE-40E4-AA94-7C9E97472A21/Derivates/7C3DC629-E8B5-4897-8B93-A936A8A842FD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Grießauflauf
- 100 g Butter, in Stücken
- 1 EL Semmelbrösel zum Ausstreuen
- 500 g Milch
- 4 Eier (Größe M)
- 100 g Grieß, Weichweizen
- 1 Prise Salz
- 80 g Feinkristallzucker
- 1 TL Orangenschale, gerieben
- 2 EL Rosinen
Zwetschkenkompott
- 500 g Zwetschken, frisch, halbiert, entsteint
- 30 g Feinkristallzucker
- 1 Zimtstange
- 150 g Wasser
- 2 EL Maisstärke, in 2 EL kaltes Wasser eingerührt
-
Ahornsirup, nach Geschmack
lub Honig, nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2551 kJ / 610 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 200 mg
Alternatywne przepisy
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Scheiterhaufen
1 godz. 30 min
Apfel-Quark-Auflauf
1 godz. 30 min
Reisauflauf mit Äpfeln
1 Std. 45 Min
Topfenschmarrn ruckzuck
40 Min
Milchrahmstrudel
1klst 55 min
Topfenschmarrn
50 Min
Apfelauflauf mit Milchreis
1 Std. 15 Min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 Min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Topfenstrudel
2h 10min
Buchteln mit Vanillesauce
1 Std. 40 Min