Grießauflauf

Grießauflauf

4.7 452 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Grießauflauf
  • Butter in Stücken
    100 g
  • Semmelbrösel zum Ausstreuen
    1 EL
  • Milch
    500 g
  • Eier (Größe M)
    4
  • Grieß, Weichweizen
    100 g
  • Salz
    1 Prise
  • Feinkristallzucker
    80 g
  • Orangenschale, gerieben
    1 TL
  • Rosinen (opcjonalnie)
    2 EL
Zwetschkenkompott
  • Zwetschken, frisch halbiert, entsteint
    500 g
  • Feinkristallzucker
    30 g
  • Zimtstange
    1
  • Wasser
    150 g
  • Maisstärke in 2 EL kaltes Wasser eingerührt
    2 EL
  • Ahornsirup nach Geschmack
    Honig, nach Geschmack

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 610 kcal / 2551 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 72 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 200 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...