Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 400 g di alici fresche, pulite, spinate e a pezzi
- 1 uovo
- 4 cucchiai di pangrattato + q.b.
- 20 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 23.7 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamari alla napoletana
40 min
Calamari ripieni su crema di pane
1óra 10p
Polpette di pesce spada alla pizzaiola
50min
Polpette di merluzzo e patate
55min
Spezzatino di ricciola agli agrumi
1óra
Calamari ripieni
1h 30 min
Baccalà all'olio con scarola e olive
1óra 10p
Alici ripiene al Varoma
50min
Polpette con le sarde
25 Min
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40 min
Alici alla Reggina
45 min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1óra 10p