Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 400 g di alici fresche, pulite, spinate e a pezzi
- 1 uovo
- 4 cucchiai di pangrattato + q.b.
- 20 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 23.7 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamari alla napoletana
40min
Polpette di pesce spada alla pizzaiola
50min
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1h
Totani ripieni su crema di fave
1h 30min
Polpette di merluzzo e patate
55min
Alici alla Reggina
45min
Calamari alla marchigiana
35min
Sgombri all'agro
1 godz. 45 min
Alici ripiene al Varoma
50min
Tegamini di cipolle e alici
1h
Calamari ripieni su crema di pane
1h 10min
Calamari ripieni
1h 30min