Baccalà all'olio con scarola e olive

Baccalà all'olio con scarola e olive

3.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

  • 500 g di olio di oliva leggero
  • 1 mazzetto guarnito (alloro, timo, gambi di prezzemolo), lavato e asciugato
  • 400 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi grossi (5 cm)
  • ½ - 1 spicchio di aglio
  • ½ - 1 peperoncino secco piccante
  • 1 scarola lavata, asciugata e a listarelle
  • ½ cucchiaino di sale
  • 8 - 10 pomodori ciliegino
  • 2 cucchiai di pinoli tostati
  • 5 - 10 gocce di Tabasco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 25 g
Kalorie 1155 kJ / 276 kcal
Tłuszcz 17.5 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...