Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lasagnetta
- 200 g di farina
- 2 uova
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 300 g di acqua + q.b.
- 500 g di polpa di zucca a cubetti (2 cm)
- 30 g di porro, a rondelle sottili (2 mm)
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 2 - 3 pizzichi di sale
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 2 spicchi di aglio
- 200 g di funghi champignon cremino a metà
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2028 kJ / 484.8 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 0.4 mg
Alternatywne przepisy
Risotto zucca, pancetta e piselli
50min
Risotto zucca e porcini
45 min
Risotto ai carciofi
30 min.
Cheesecake alla zucca
7 Std. 30 Min
Pappardelle invernali zucca e funghi
45 min
Fusilli primavera ai carciofi e piselli
30 min.
Lasagne di zucca
1h
Zucca Acorn gratinata
2óra
Pasta gratinata con broccoli e mozzarella
1h 20min
Fagottini di sfoglia zucca, speck e balsamico
1 godz. 30 min
Paccheri zucca e gamberoni
50min
Spaghetti peperoni, spada e melanzane
35p