Iles flottantes

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

Les blancs en neige
  • 30 g de sucre en poudre
  • 6 blancs d'œufs
  • 1 pincée de sel
La crème anglaise
  • 6 jaunes d'œufs
  • 70 g de sucre en poudre
  • 15 g de sucre vanillé maison
  • 450 g de lait demi-écrémé
Le montage
  • 30 g de caramel liquide
  • 25 g de pistaches, décortiquées et non salées (opcjonalnie) concassées ou effilées,
    25 g de copeaux de chocolat, concassées ou effilées,

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 122.6 mg
Białko 7.7 g
Kalorie 786 kJ / 187.9 kcal
Tłuszcz 4.1 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 27.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie