Verrines légères betterave et fromage à tartiner

Verrines légères betterave et fromage à tartiner

4.6 39 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 portions

Składniki

  • de betteraves cuites coupées grossièrement
    500 g
  • de fromage à tartiner, allégé type Saint-Môret
    150 g
  • de jus de citron
    2 c. à café
  • quelques gouttes de sauce au piment, type Tabasco®
  • de basilic frais équeutés
    2 - 3 brins
  • de fleur de sel
    2 pincées
  • amandes décortiquées
    6
  • herbes aromatiques fraîches (basilic, menthe, ciboulette, par ex.), pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 91.9 kcal / 384.4 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 4.5 g
Węglowodany 10.2 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 154.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...